Materiaal Wiskunde D
Domein Statistiek en Kansrekening havo vwo

Op dit moment is er geen cTWO-materiaal beschikbaar voor de wiskunde D module Statistiek en Kansrekening voor havo en vwo. Inhoudelijk overlapt deze module met de wiskunde A module, maar zij kan op een meer B-achtige manier in- en aangevuld worden. De volgende items kunnen hiervoor inspireren.

 

 

Lerarencursus "CONTINUE KANSREKENING MET INTEGRAALREKENING"

Vrije Universiteit, Amsterdam, 19 januari 2007

Een cursus (15.00-20.00 uur) over kansrekening voor continu verdeelde stochastische variabelen. De cursus is gericht op het geven van een module kansrekening voor het wiskunde-D onderwijs op het VWO. Kansrekening voor continue stochastische variabelen met kansdichtheden gaat op een natuurlijke wijze samen met voortgezette analyse, integraalrekening en ook het meetkundig denken bij de zogenoemde geometrische kansrekening. Info over de cursus.

 

Bovenstaande cursus is deels gebaseerd op de allernieuwste Zebra, en ook in samenwerking met de auteur ervan: "Experimenteren met Kansen; simulatie met de grafische rekenmachine" door Henk Pfaltzgraff, waarin de randomgenerator van de GRM wordt ingezet. Info over de Zebra.

.