Spiegel

Spiegel: Bediening en bedoeling

Met dit programmaatje is het mogelijk om delen van tekeningen te spiegelen. In de tekeningen is steeds iets verborgen dat door het spiegelen zichtbaar wordt. Het programma is vooral bedoeld om leerlingen uit te nodigen zelf soortgelijke tekeningen te maken en op te sturen. Interessante tekeningen zullen op het rekenweb worden geplaatst.
Dit applet is ontwikkeld in het RekenWeb-project.

Bediening

screendump

Een beetje vreemd meisje, want ze lacht en ze kijkt boos tegelijk. Je zou een spiegeltje midden op de tekening kunnen zetten en dan zie je aan de ene kant een meisje dat blij kijkt en aan de andere kant, een meisje dat boos kijkt.
Het computerprogramma doet precies hetzelfde. Sleep het zwarte spiegel-lijntje aan de bolletjes naar een plek die je wilt en klik op de knop 'spiegel'. Met de andere knop kun je het plaatje verplaatsen en de spiegel omdraaien.

Bedoeling

Ook jonge kinderen vinden het interessant om met Spiegel te spelen, en bijvoorbeeld plaatjes te zoeken die in een tekening verstopt zitten. Oudere kinderen zou het programma vooral moeten uitdagen om zelf tekeningen met interessante spiegeleffecten te gaan ontwerpen. Kinderen kunnen hun tekeningen opsturen naar het RekenWeb. Interessante inzendingen worden in het programma gezet.

© wisweb.nl 2003 - 2012