Helikopter 'afsluiting'

Dag allemaal,

Er zijn heel veel reacties binnengekomen op het probleem van de maand februari. Zo veel, dat we niet alles op het web kunnen zetten. Er deden kinderen mee van groep 6 tot en met groep 8.

Iedereen heel erg bedankt voor je inzending, er zijn hele mooie bij! En, als je er dit keer niet bij bent, wie weet de volgende keer!

Soort inzendingen

Er waren kinderen die een briefje over de post opstuurden aan het Rekenweb, met hun tochtje erbij. Dat kan natuurlijk altijd, zeker als je nog geen internet hebt. Je kunt dan ook je tekeningen meesturen.

Als je wilt zien wat Dirk uit Boxtel ons stuurde, klik dan hier

De meeste kinderen stuurden een mailtje naar het Rekenweb. We hebben er wel vijftig binnengekregen.

Van OBS Het Eiland in Zaandam heeft juf Cisca de routes uit haar klas op het web gezet. De kinderen hadden wel graag een echt helikoptertochtje gewonnen, maar helaas.

Kevin en Gino hebben het wel heel mooi gemaakt. Ze hebben hun oplossing in Word gemaakt. Ze hebben hun berekeningen daarin opgeschreven en ze hebben zelfs een kaartje uit de atlas meegestuurd, met daarop hun route. Klik hier

De vervolgopdracht

Ook op de vervolgvraag kregen we veel reacties. We hebben er een paar uitgekozen.

Sommige kinderen vonden een paar plaatsen die precies 100 kilometer van schiphol liggen. Kijk maar:

Hallo webteam,

    wij zijn: Monique, Samira, Haidar, Nordin en Daan van groep 6 van de AriŽnsschool. Wij hebben de volgende steden gevonden: Goes, Nijmegen, Zwolle, Roosendaal, Deventer en Bergen op Zoom. Groetjes van ons allemaal.

Andere kinderen zetten stippen op het kaartje, op de plaatsen die 100 kilometer van Schiphol liggen, bijvoorbeeld Stephanie. Carline heeft niet alleen de stippen gezet, maar ook de vlucht ingetekend. Het lijken wel de spaken van een fietswiel.
plaatje van stephanie plaatje van carline


Diane maakt een soort parapluutje. Kim kwam op het idee om een passer te vragen bij de juffrouw en maakte daar een mooie cirkel mee.
plaatje van diana plaatje van kim

Kevin en Gino hebben ook op de vervolgopdracht gereageerd. De tekening met hun oplossing hebben ze zelf ingescanned en aan ons opgestuurd. klik hier

Al met al prachtige inzendingen, waar je heel mooi aan kunt zien hoe jullie gerekend en getekend hebben.

Het webteam