Pijlentaal

Pijlentaal: Bediening en bedoeling

Een applet om operaties (bewerkingen) aan elkaar te schakelen. Door middel van pijlen (waar een bewerking bij hoort) kunnen bewerkingen op getallen worden uitgevoerd en de tussenresultaten worden getoond.
Met de tussenresultaten kan ook weer verder worden gewerkt. Dit is een prototype, dat verder is uitgewerkt in het applet Algebra-pijlen.

Bediening

Onder in het het scherm zijn de bouwstenen die naar het werkblad boven in het scherm gesleept kunnen worden om een serie bewerkingen te maken: - bewerking of operatie dit zijn pijlen waar een bewerking bijhoort, met behulp van een pijl kun je twee getallen aan elkaar plakken de pijl kan vier richtingen krijgen (kies een richting) en een bewerking die je ook moet kiezen. Links onderaan verschijnt de pijl met een hokje waar de bewerking in staat. Sleep de pijl dan naar een plek tussen twee hokjes op het werkblad. Boven de hokjes op het werkblad (waar de getallen in verschijnen) kun je een tekst tiepen om aan te gevn wat dit getal betekent. In de hokjes op het werkblad kun je een getal invoeren, of je kunt het leeg laten als je er het resultaat van een (reeks van) bewerking(en) in wilt krijgen.

Bedoeling

De bedoeling van dit applet is om met behulp van de pijlen hele reeksen van bewerkingen te maken. Door het begingetal (de invoer) te veranderen worden dan ook de uitvoer (en de tussenresultaten) aangepast.

© wisweb.nl 2003 - 2012