Stippel-algebra opdrachten

Stippel-algebra opdrachten: Bediening en bedoeling

Dit zijn opdrachten bij het applet Stippel-algebra.

Bediening

Rechts op het scherm kun je kiezen uit verschillende patronen. Je kunt het volgende patroon opvragen, maar dat kost punten. De knop "volgende vraag" geeft de volgende vraag bij het patroon.

Onder in het scherm wordt een vraag gesteld. Voor elk goed beantwoorde vraag, krijg je maximaal 6 punten. Je kunt je antwoord in het vakje intypen zoals je dat gewend bent. Denk eraan haakjes te gebruiken als dat nodig is!

Zie ook het stippel-algebra applet voor meer over de bediening.

Het idee:
rechtsboven kies je een probleem (in de beginsituatie is dat V-getallen). Telkens zijn de eerste 3 patronen zichtbaar. Vervolgens worden er 5 vragen gesteld: twee over het aantal stippen in een gegeven patroon-rangnummer, twee over existentie van een patroon met een gegeven aantal stippen en als laatste de formule.

Met elke vraag kan de gebruiker maximaal 5 punten verdienen (score), bij een fout antwoord gaat er bij de vragen 1, 2 en 5 steeds 1 punt van de score af. Bij 3 en 4 is het ja of nee.
Bij een goed antwoord wordt de score bij het totaal opgeteld. Wil je een volgend patroon zien dan kost je dit het aangegeven aantal punten.
Totaal geeft het aantal behaalde punten bij een probleem.

Bedoeling

De bedoeling van dit applet is zoveel mogelijk punten te scoren, door de vragen met zo min mogelijk hulp goed te beantwoorden.
Zie ook het stippel-algebra applet voor meer over de achterliggende ideeen.

© wisweb.nl 2003 - 2012