Plaatsbepalen

Plaatsbepalen: Bediening en bedoeling

Dit applet richt zich op activiteiten waarbij het gebruik van kaarten in combinatie met foto's, standpuntbepalingen, aanzichten en routes een rol spelen. Het applet toont een kaart en een aanzicht van 'wat je ziet'. De vraag is waar je op de kaart naar toe moet om het plaatje te krijgen dat gegeven is als 'dit is wat je moet zien'.

Bediening

Linksboven zie je een kaart met een rood driehoekje. Je ziet rechts de afbeelding wat je ziet. Dat is wat je ziet vanaf het rode driehoekje. Daarnaast zie je het plaatje dit is wat je moet zien. De opdracht is om het rode driehoekje naar de positie te sturen vanwaar je plaatje ziet. Gebruik daarvoor de gegeven knoppen onder de kaart.

Bedoeling

Deze computeractiviteit richt zich op het gebruik van kaarten in combinatie met foto's, op standpuntbepalingen, op aanzichten en op routes. Het applet toont een kaart en een aanzicht van wat je ziet. De vraag is waar je op de kaart naar toe moet om het plaatje te krijgen dat gegeven is als dit is wat je moet zien? Het applet bedien je met knoppen voor [links] en [rechts]. Tijdens de computeractiviteit komt daardoor wellicht het verschil tussen de 'linkerkant van de kaart' en 'linksaf op de kaart' aan de orde. Bij dit onderwerp is sprake van een lessenserie met een docentenhandleiding.
Bovendien bestaat er een applicatie-variant van deze applet waarmee je zelf kaarten kunt maken en bewaren.

© wisweb.nl 2003 - 2012