Logica

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

Inhoud

Algemeen

Logica of redeneerkunst is de wetenschap die zich bezighoudt met de formele regels van het redeneren. Traditioneel wordt de logica door de filosofie bestudeerd, maar zij wordt ook tot de wiskunde gerekend.

De logicus (meervoud: logici) is gespecialiseerd in deze tak van wetenschap, maar ook door wetenschappers binnen zeer veel andere takken en subdisciplines van de wetenschap wordt veel gebruikgemaakt van de logica.


Gratis cursus logica

De cursus Logica in actie introduceert op toegankelijke wijze de kernbegrippen van de logica en de belangrijkste logische systemen, zoals propositielogica en predikaatlogica. Deze cursus met een studielast van 25 uur laat ook toepassingen zien in de informatica, wiskundige bewijzen en speltheorie. De auteurs streefden niet naar volledigheid in thema's en interdisciplinaire connecties. Wel wilde men de actieve lezer voorbereiden op de vele mogelijkheden die met enige kennis van logica zichtbaar worden want de logica is verbindend thema tussen alle disciplines: alfa, bèta en gamma.

Spinozaprijswinnaar Van Benthem, van huis uit wiskundige, is hoogleraar filosofie aan Stanford University, universiteitshoogleraar pure en toegepaste logica aan de Universiteit van Amsterdam en 'visiting professor' aan de Chinese universiteit Sun Yat-Sen.

http://www.spinoza.ou.nl/johan-van-benthem/logica-in-actie

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE