Phun

Uit Wiki reken-wiskundeonderwijs

Ga naar: navigatie, zoeken

Home   All   A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z   Categorieën               Vragen               Google-zoek               Pagina toevoegen       English       intern

* intern

Inhoud

Algemeen

  • Natuurkundige simulator
  • correct simuleren van mechanica en vloeistofdynamica
  • op een manier die gebruiksvriendelijk, snel, en intuïtief is

Personen

  • Emil Ernerfeldt

Achtergrond

Vanwege de ogenschijnlijke eenvoud is Phun zeer goed inzetbaar op bijvoorbeeld scholen. Het is bijvoorbeeld redelijk eenvoudig om kinderen zelf aan de slag te laten gaan, of demonstraties te geven van klassieke experimenten zoals restitutiebepaling of wrijving.

Na de universiteit is Emil bij het bedrijf van zijn mentor (theoretisch natuurkundige Kenneth Bodin) gaan werken, Algoryx. Algoryx, een bedrijf gespecialiseerd in natuurkundige simulatoren, heeft hierbij ook Phun overgenomen. Dankzij de kennis die vanuit Algoryx beschikbaar is, alsmede de nodige financiën, is het voor Emil mogelijk om toekomstige versies van Phun beter te maken, maar ook gratis. Mogelijke voorbeelden van verbeteringen zijn betere vloeistofsimulaties en aerodynamica. Of deze functies echt in Phun komen is nog onduidelijk, gezien de kracht die daarvoor vaak nodig is.

Algoryx is actief bezig met het verbeteren van Phun voor gebruik in lessen, en met het ontwikkelen van lesmateriaal voor leraren om te gebruiken.

Verwijzingen

Versies van dit document

Persoonlijke instellingen
GOOGLE