|Terug|

Foto's, reacties, links

bladzij 2 bladzij 3

Sites van scholen
Gilze - Basisschool de Bolster

L.S.,
Hierbij een aantal foto's van onze groep 6. Wij hebben de Grote Rekendag gehouden op dinsdag 17 april. De kinderen hebben er met veel plezier aan gewerkt. Wij doen in ieder geval volgend jaar ook weer mee. Ook andere groepen hebben bij ons interesse gekregen en beginnen er ook aan dit jaar.
Vriendelijke groeten,
Tini van Roozendaal
B.S. De Bolster; Gilze

Eibergen - Menno ter Braak

Beste mensen, hierbij een aantal foto's van groep 7 van de Menno ter Braakschool in Eibergen van de Grote Rekendag. Bij alle groepen op de website staat een verslag en foto's.
Het was een zeer geslaagde ochtend, de kinderen en leerkrachten hebben er van genoten.
Met vriendelijke groet, Olga Heinen

Rotterdam - Oscar Romero

Hierbij de tekst en foto's van de Oscar Romeroschool uit Rotterdam. Wij doen voor de derde keer mee en als rekencoördinator is het een feest om iedereen zo enthousiast mee te zien doen. Wij hebben getracht het woord PATROON te vormen met de school, maar we waren zo groot dat we niet op een foto pasten! Wel was werkelijk iedereen van leerling tot leerkracht in patronen gehuld!

De Lier - Prins Willem-Alexanderschool

Geachte redactie,
Wij hebben op het plein met de kinderen als opening enkele patronen gemaakt.
Met vriendelijke groet, Edith Dijkxhoorn Prins Willem-Alexanderschool De Lier

België - Zonnewijzer

Hoi,
In bijlage een foto van onze grote rekendag.
Onze leerlingen vonden het heel leuk.
Spoedig verschijnen er meer foto's op onze site
Groetjes, juf Sandra

Hoofddorp - Klimop

Hallo, ik ben Melissa en ik zit in groep 1/2 C van de KLIMOP school in Hoofddorp.
Wij hebben met onze school meegedaan aan de nationale rekendag.
En ik wilde u even vertellen dat wij een hele leuke ochtend hebben gehad.
We kregen allemaal leuke opdrachten zoals een toverstaf met patronen maken, ketting krijgen met chips een leuke rand met patronen maken en een kleurplaat van Patronella kleuren.
Ook wil ik u graag mijn t-shirt laten zien. Ik mocht er mee de klassen rond om hem aan alle juffrouws te laten zien.
Het was gewoon een hele leuke schooldag.

Groetjes Melissa

Middelburg - de Beverburch
Ridderkerk - Ursinusschool

Beste allemaal,
Eindelijk was het dan 18 april, voor ons 19 april: "De Grote Rekendag". Best wel spannend zo'n dag, wat gaan we nu eigenlijk doen? Moeten we nu echt de hele dag rekenen? Volgens mij gaan we ergens naar toe, net zoals bij een excursie. Ideen genoeg, maar niemand wist het en de meester zei niets.
We zijn begonnen met wat voorbeelden te bekijken op www.rekenweb.nl bij De grote rekendag! Toen wisten we dus eindelijk waar het nu echt over ging: meten, patronen en kunst. We gingen ontdekken hoe is zo'n patroon nu gemaakt, welke figuren hebben ze daarvoor gebruikt. En natuurlijk gingen we zelf met patronen een mooi figuur maken.
Daarna mochten we eindelijk aan het werk. Groep 6 mocht stempelen, een patroon inkleuren, ook met een spiegel en een patroon leggen op de computer. Groep 7 ging eerst proberen een patroon na te maken, best wel erg lastig! Daarna op zoek naar een patroon in een kunstwerk, toen op zoek naar verschillende vormen in verschillende patronen. Tenslotte de leukste opdracht: zelf een figuur ontwerpen met gekleurde ruiten en vierkanten. Ieder kreeg een eigen lijst met alle opdrachten waarop we konden bijhouden welke opdrachten we al hadden gedaan. De ene opdracht deden we samen en de andere alleen. We vonden de opdrachten heel leuk, maar ook nu bleek dat we te enthousiast waren, we gingen direct aan het werk zonder eerst te lezen wat en hoe we het moesten doen.
Is dit nu ook rekenen? Waarom hebben we dit nu gedaan, vroeg iemand? Nou gewoon om te laten zien dat rekenen k lk is!
De resultaten zijn prachtig geworden en we hadden het reuze naar onze zin, ook de meester, we wilden zelfs niet naar buiten in de pauze. Maar als je al meer dan een uur bezig bent is het best lastig om je aandacht alleen bij je werk te houden.
Kijk maar gauw naar de mooie werkstukken van deze leuke, leerzame dag.
In de hal zijn zijn ze nog een poosje in het echt te bewonderen.

Groeten van ons allemaal