kop

ROC Nijmegen

| ^ | home |

Rekenen in beroep en burgerschap

Het is belangrijk dat studenten in het mbo blijven oefenen met de noodzakelijke rekenvaardigheden voor beroep, burgerschap en schoolloopbaan. Het mag niet zo zijn dat een gebrek aan rekenvaardigheden een struikelblok oplevert, en daarom zal er in het mbo ook gerichte aandacht moeten blijven voor rekenvaardigheden. Dit kan binnen aparte lessen rekenen, maar het kan ook effectief zijn deze aandacht dicht bij de inhoud van de beroepsopleiding te geven, of in het kader van burgerschapslessen.

Deze aanpak vraagt specifieke vaardigheden van de reken/wiskunde-docent (in feite van alle docenten). In deze cursus van drie bijeenkomsten gaan we vooral in op de bijbehorende docent-vaardigheden en hoe te komen tussen een goede afstemming van rekenen en het toepassen van rekenen in allerlei settings.

20 feb. 2019

Inleiding/kennismaking; Rekenbewust vakonderwijs; de meest essentiele elementen van het rekenen op een rij met voorbeelden; Huiswerk (zelf iets uitproberen in de klas)

13 maa. 2019

Reflectie op het huiswerk; Formatief beoordelen; taalgericht vakonderwijs; Lessen maken in of langszij de beroepspraktijk.

03 apr. 2019

Werkvormen, differentiatie

Tijden: 16:30 19:30 inclusief maaltijd

Uitvoering
Monica Wijers en Vincent Jonker