RekenWeb
1 + 1 is nog altijd 2
RekenWeb voor ouders
views
Het reken- en wiskundeonderwijs is de afgelopen jaren sterk veranderd. U zult dat merken als u uw kinderen met hun huiswerk probeert te helpen, want de boeken zijn anders dan de boeken uit uw schooltijd. We hebben geprobeerd een aantal verschillen op een rijtje te zetten. Op deze website proberen we vragen die ouders hebben over het reken- en wiskundeonderwijs te beantwoorden.Er zijn heel veel educatieve cdroms met telspelletjes en eenvoudige rekenopdrachten, bijvoorbeeld 'Guus gaat camperen', 'Robbie Konijn rekenen' en 'Beestenbende in Rekenstad'.

Ook op www.rekenweb.nl staan enkele spellen voor de jongste kinderen. Als u wilt weten wat precies voor jonge kinderen geschikt is moet u in het overzicht op de Rekenmaar-pagina bijvoorbeeld 'groep 3' aanklikken.
Hier volgen enkele voorbeelden:

Telvijver


Eendjes tellen is speciaal gemaakt voor kleuters en voor kinderen uit groep 3. Hoeveel eendjes zijn er, en hoe kun je ze tellen als ze steeds maar doorzwemmen?

Drie op een rij


Probeer zo snel mogelijk 3 gekleurde vakjes naast elkaar te krijgen. En kijk eens goed, heel wat sommen hebben dezelfde uitkomst!

Betalen met euro's


Een speelgoedautootje van E 4,30, met welke munten betaal je dat?

RekenWeb
www.rekenweb.nl voor het basisonderwijs
WisWeb
www.wisweb.nl voor het voortgezet onderwijs
5010link
www.50tien.nl
is een vraagbaak waar ouders terecht kunnen met vragen over onderwijs

Copyright RekenWeb 2012. RekenWeb is een product van het Freudenthal instituut | Vraag stellen | RekenWeb |