Leg een map aan waarin je alle resultaten van de deeltaken stopt. Je logboek bewaar je ook in deze map. Let erop dat je pas beoordeeld kunt worden wanneer de map compleet is.
1. Zoek een collega waarmee je de informatiebrochure gaat schrijven.
1. Download het logboek hier. Ieder van jullie houdt een eigen logboek bij tijdens het uitvoeren van de opdracht en levert dit aan het eind in. Het logboek moet compleet ingevuld zijn voordat je beoordeeld kunt worden. Je kunt het logboek schriftelijk of digitaal invullen. Maak afspraken over het logboek: wanneer en hoe denken jullie het logboek in te gaan vullen?
2. Bespreek hoe de brochure er volgens jullie uit moet komen te zien: maak alvast een globale indeling voor de brochure en bepaal welk soort informatie jullie waar in de brochure willen verwerken. Schrijf je afspraken op en stop het resultaat in je map.
Kijk hier voor een aantal aandachtspunten bij het schrijven van een folder: http://ict.aps.nl/webleren/hulpmiddelen/werkstukken.htm
(denk eraan dat de brochure twee keer zo groot moet zijn).
3. Nu jullie weten waar jullie aan gaan werken, beginnen jullie met het verzamelen van informatie. Kijk voor bronnen bij:
http://dementie.startpagina.nl
(alleen onder het kopje algemeen)
http://www.ziekenverzorgende.nl
(alleen onder het kopje psychogeriatrische zorg).
Ieder kiest drie sites over dementie. Geef aan waarom je voor deze sites gekozen hebt. Schrijf je resultaat op en stop het in je map.
4. Op basis van de gekozen sites maakt ieder een samenvatting van de informatie die je voor de brochure wilt gebruiken. Verwerk de informatie in je eigen woorden tot een aantrekkelijk verhaal (knippen en plakken van informatie is niet de bedoeling) en stop het resultaat in je map.
Kijk hier voor meer informatie over het schrijven van een samenvatting: http://www.leren.nl/cursus/leren_en_studeren/actief_leren/samenvatten.html
Gebruik eventueel de spellingscontrole op je computer. Voor hulpmiddelen bij de spelling en grammatica, zie bronnen.
5. Rapporteer de samenvattingen aan elkaar en bespreek welke informatie je voor de brochure wilt gebruiken. Schrijf je bevindingen op en stop het resultaat in je map.
6. De brochure wordt extra interessant en herkenbaar voor de familieleden wanneer er een aantal praktijkvoorbeelden bij worden gegeven. Verzin zelf vier ouderen en voorbeelden van vier verschillende soorten zorg waar je iets over wilt vertellen, maak eventueel gebruik van de gevonden informatie. Schrijf samen vier korte portretjes van demente ouderen en de zorg die ze kunnen krijgen. Gebruik minimaal 100 en maximaal 150 woorden per portret. Stop de resultaten in je map.
Kijk voor een voorbeeld van een portretomschrijving op:
http://verzorgende.fol.nl/vraaggestuurde-zorg/vraaggestuurde-zorg.htm.
(Helemaal onder aan de pagina zie je de voorbeelden).
7. Ontwerp nu samen de brochure aan de hand van de verzamelde informatie en neem het resultaat op in je map. Kijk nog eens bij de ‘Evaluatie’ waar de brochure aan moet voldoen.
8. Maak met behulp van PowerPoint een presentatie bij de brochure voor de voorlichting tijdens de Open Dag. Kijk nog eens bij de ‘Evaluatie’ waar de presentatie op wordt beoordeeld.
Kijk hier voor meer informatie over het maken van een presentatie met PowerPoint:
http://www.digischrift.nl/leerkrachten/pp1/
http://www.digischrift.nl/leerkrachten/pp5/
http://www.digischrift.nl/html/opmaak/powerpoint1.htm
Voor tips bij het presenteren:
9. Maak een afspraak met je docent voor het geven van de presentatie. Tot slot houden jullie een voorlichtende presentatie van 15 minuten over de brochure op de afgesproken tijd.